dilluns, 12 d’octubre de 2015

MARE DE DÉU DEL PILAR

Avui felicitem a totes les noies que es diuen Pilar.

La Mare de Déu del Pilar és la patrona de la Hispanitat perque Cristófol Colom va arribar a América un 12 d'octubre. La Verge del Pilar és venerada a la Basílica del Pilar de Saragossa. 

Diu la llegenda que l'any 39 dC, la Verge Maria, que llavors vivia a Jerusalem, es va aparèixer a Saragossa a l'apòstol Jaume, encoratjant-lo en la seva predicació; s'aparegué sobre un pilar de pedra, que quedà com a testimoni del miracle i es conservà des de llavors a l'església que s'aixecà en honor de la Mare de Déu.
El santuari dedicat a la Verge del Pilar a Saragossa és un dels més famosos santuaris d'Espanya i és considerat com la més antiga església de Maria en el cristianisme.

L'actual església és un edifici de proporcions gegantines amb una gran cúpula central, va ser construït el 1681 a partir d'un disseny de Francisco Herrera el jove. L'edifici fou decorat per artistes famosos amb pintures i decoracions de marbre, bronze i plata. Dins la Santa Capella, hi ha la petita estàtua de fusta de la Verge vestida d'ornaments preciosos en una columna d'alabastre. 

Tradicionalment, en honor de la Mare de Déu del Pilar se celebren grans festivals de l'11 al 18 d'octubre (també a Barcelona).

Una de les esglésies del Masnou està dedicada a la Verge del Pilar. Avui és la seva festa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva