dilluns, 7 de setembre de 2015

LA RELIGIÓ A L'ESCOLA


Moltes vegades tendim a confondre la classe de religió, que es fa a l´escola, amb la catequesi de la parròquia, però son dues realitats ben diferents. 
Mentre la catequesi pretèn incorporar als catecúmens a l´esglèsia i comporta per tant la transmissió de la fe, la classe de religió informa als alumnes sobre el fet religiós i dóna a conèixer els seus aspectes culturals i socials més importants, les anomenades arrels judeo-cristianes de la nostra societat occidental. 

Per a possar un exemple, podrien dir que si jo anés a viure a la Xina voldria que els meus fills coneguèssin tots els aspectes de la societat xinesa relacionats amb el budisme, encara que no tinguès cap interès en que participessin el culte, adoptessin la forma de viure o les creences budistes. 

Per això no es precís que els nens que opten per fer religió procedeixin de famílies cristianes practicants, és més, fins i tot poden profesar unes altres religions. 

A la classe de religió aprendran a comprendre millor el món en que viuen i molts dels seus aspectes culturals, històrics, artístics i fins i tot filosòfics. 

Per contra els nens que es preparen per a la comunió o volen integrar-se a les comunitats cristianes del poble tenen a la seva disposició les catequesis parroquials, que abarquen moltes edats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva