dijous, 24 de setembre de 2015

FELICITEM A LES MERCÈS!!

Si fem història, hem de dir que la nit del 24 de setembre de 1218, la Mare de Déu va aparèixer simultàniament a tres persones:
Al rei Jaume I, a Sant Pere Nolasc, i a Sant Ramón de Penyafort. 
A tots tres els va demanar lo mateix: que creessin un orde de monjos dedicats a salvar cristians empresonats pels sarraïns. 


Segles més tard, el 1687, Barcelona va patir una plaga de llagosta, i es va posar en mans de la Mare de Déu de la Mercè. Acabada la plaga, el Consell de la Ciutat la va nomenar patrona de Barcelona. El Papa, però, no va ratificar la decisió fins dos segles més tard, el 1868.

Després que el Papa Pius IX declarés la Mare de Déu de la Mercè patrona de la ciutat, Barcelona va començar a celebrar festes al setembre. 

La Mercè va ser molt importat l’any 1902, quan sota l’impuls de Francesc Cambó, se celebrà una Festa Major que es convertí en model de les que encara avui tenen lloc a tot Catalunya.

Amb l’arribada de la democràcia, la Mercè va assolir el caràcter de festa autènticament popular, gràcies a la col·laboració d’entitats de tota la ciutat. Avui, la Mercè és un festival de festivals, que concentra en pocs dies activitats tan variades com les arts al carrer, castellers, capgrossos, gegants, bestiari, piromusical, correfoc, concerts...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva